Ga naar de inhoud

De voordelen van tweedehands metaalbewerkingsmachines

10 april 2023

Het aanschaffen van nieuwe metaalbewerkingsmachines kan kostbaar zijn voor bedrijven, vooral voor kleine ondernemingen die een beperkt budget hebben. Gelukkig is er een alternatief: het kopen van gebruikte metaalbewerkingsmachines. Deze tweedehands machines hebben tal van voordelen, waaronder kostenbesparing en een kortere levertijd. In dit artikel bespreken we de voordelen van tweedehands metaalbewerkingsmachines en waarom het een slimme investering kan zijn voor bedrijven.

 

1. Kostenbesparing bij het kopen van je tweedehands metaalbewerkingsmachine

 

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van gebruikte metaalbewerkingsmachines is de kostenbesparing. Nieuwe machines kunnen erg duur zijn, maar tweedehands machines kunnen dezelfde prestaties leveren voor een fractie van de prijs. Een rapport van de National Association of Manufacturers in de VS toonde aan dat bedrijven tot wel 70% kunnen besparen op de kosten van metaalbewerkingsmachines door te kiezen voor tweedehands machines.

 

2. Kortere levertijd

 

Een ander voordeel van het kopen van gebruikte metaalbewerkingsmachines is dat de levertijd korter is dan bij nieuwe machines. Nieuwe machines moeten vaak worden besteld bij de fabrikant en hebben een lange levertijd. Gebruikte machines daarentegen zijn vaak direct beschikbaar en kunnen vaak snel worden geleverd.

 

3. Kwaliteit van gebruikte metaalbewerkingsmachines

 

Een veelvoorkomende zorg bij het kopen van tweedehands machines is de kwaliteit. Echter, door de toegenomen technologie en kwaliteitscontrole in de industrie zijn tweedehands machines van goede kwaliteit en kunnen ze dezelfde prestaties leveren als nieuwe machines. Daarbij zijn vaak de kinderziektes al uit de machine, doordat ze al veelvuldig in onderhoudt zijn geweest.

 

4. Meer keuzemogelijkheden

 

Een ander voordeel van het kopen van tweedehands machines is dat er meer keuzemogelijkheden zijn. Er zijn veel verschillende soorten gebruikte machines op de markt, variërend van oudere modellen tot meer recente modellen. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om machines te vinden die passen bij hun specifieke behoeften en budget. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste machine? Neem contact met ons op!

 

5. Duurzaamheid

 

Onderzoek van Journal of Cleaner Production toont aan dat het kopen van gebruikte machines tot 85% minder CO2-uitstoot kan leiden in vegelijking met het kopen van nieuwe machines. Dit vooral vanwege de energie-intensieve productie van nieuwe machines. Het kopen van tweedehands machines is ook dus duurzame keuze. Door het kopen van gebruikte machines wordt er minder vraag gecreëerd naar nieuwe machines, wat de vraag naar nieuwe grondstoffen en productie van nieuwe machines vermindert. Bovendien worden machines die anders verschroot zouden worden, hergebruikt en krijgen ze een tweede leven.

 
 

Conclusie

 

Het kopen van tweedehands metaalbewerkingsmachines biedt bedrijven vele voordelen, waaronder kostenbesparing, kortere levertijd, kwaliteit, meer keuzemogelijkheden en duurzaamheid. Voor bedrijven die hun productie willen opschalen zonder een grote investering te doen, zijn tweedehands machines een slimme keuze. Op zoek naar een gebruikte machine? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Jouw gebruikte machine verkopen?

Neem contact met ons op of doe een gratis waardebepaling