Ga naar de inhoud

SBM-XS G1E1

Offerte aanvragen
Technische informatie
Doorvoer 300 mm
Mat. dikte 1 – 15 mm
Bewerking Dubbelzijdig
Toepassing Ontbramen / Kanten afronden
Werking Droog
Isolatieklasse IP 42
Verstelling van gereedschappen Elektrisch
Verstelling van materiaal dikte Elektrisch
Spanning 400 V
Nominale stroom 13,5 A
Vermogen 7,5 kW
Machine gewicht 1400 / 1450 (ALU MIX) kg
Machine lengte 1300 mm
Machine breedte 2300 mm
Machine hoogte 1900 mm
Meer informatie

ZEER EFFECTIEF, DUBBELZIJDIG ONTBRAMEN EN GELIJKMATIG AFRONDEN VAN GESTANSTE EN LASER- EN FIJNE PLASMA GESNEDEN WERKSTUKKEN IN SLECHTS ÉÉN BEWERKING.

 De SBM-XS G1E1 slijpmachine wordt gebruikt voor effectieve plaatbewerking. Hij is ontworpen voor de bewerking van kleine onderdelen, voor dubbelzijdige bewerking en voor een richtingsloze afwerking in de metaalbewerking. Hiermee zetten we nieuwe maatstaven met de focus op ontbramen en in het bijzonder voor het ontbramen van kleine onderdelen, en realiseren we bovendien aanzienlijke tijdbesparingsmogelijkheden door dubbelzijdige bewerking.
De ontbraammachine is geschikt voor het ontbramen van laserdelen en het afronden van randen. Binnen- en buitencontouren kunnen in één bewerking worden bewerkt. Tijdens het ontbramen, bewerkt een haakse schuurband het oppervlak van het materiaal. Daarbij worden bramen en oppervlaktespatten, die tijdens het ponsen of lasersnijden kunnen ontstaan, gericht verwijderd. Alle werkstukkanten, op de buiten- en binnencontouren, worden gelijkmatig afgerond door twee roterende, flexibele slijplamellen. Ook secundaire bramen worden effectief verwijderd, waarbij verzinkte oppervlakken of beschermfolies niet worden vernietigd.

Met magneet tafel voor de bewerking van staal – ontworpen voor werkstukafmetingen van 25 x 25 x 1 mm tot maximaal 200 x 200 x 15 mm (afhankelijk van de geometrie)

Met vacuum tafel voor de bewerking van staal,roestvrij staal en aluminium – ontworpen voor werkstukafmetingen van 45 x 45 x 1 mm tot maximaal 200 x 200 x 15 mm (afhankelijk van de geometrie)

  • Tijdrovend draaien en opnieuw bewerken van onderdelen is niet meer nodig
  • Door het wegklappen van het innovatieve draaistation kunnen onderdelen met een lengte van meer dan 200 mm ook aan één kant worden bewerkt
  • Hoge automatiseringsgraad maakt economische en betrouwbare bewerking mogelijk, zelfs van grote hoeveelheden onderdelen
  • Hoge en constante bewerkingskwaliteit
  • Droge bewerking (geen chemische toevoegingen nodig, bijv. bij trillend slijpen)
  • Kleine onderdelen worden aan de laadzijde uit de machine getransporteerd en opgevangen in een opvangbak. Daarom geen extra loopafstanden voor de operator
  • Energiezuinig
  • Het bewerkingsprincipe zorgt voor een gelijkmatige slijtage van het gereedschap over de gehele werkbreedte
  • Snelle en eenvoudige gereedschapswissel
  • Eenvoudige en intuïtieve bediening van de machine
Video

Meer weten?

Wil je meer weten over onze dienstverlening?
Neem contact met op met onze specialist!